• 2016
     

  2016 - 

  În 2016, am sărbătorit 24 de ani de activitate în industria alimentară, cu o cotă de piață de peste 40% în țară, mii de rețete testate în laboratorul nostru și produse în fabricile noastre, și marca Helmut Grun, ca pe una dintre cele mai respectate la nivel local și internațional.

 • 2013
     

  2013 - 

  În 2013, am inaugurat compania noastră din Cehia. Compania a fost înființată pentru a furniza produse pentru cele două piețe, Cehia și Slovacia. De asemenea, compania oferă asistență tehnică distribuitorilor noștri din Polonia și Croația.

 • 2012
     

  2012 - 

  Cele mai multe companii din domeniul nostru lucrează cu mai multe unități de producție în diverse locații pentru a se asigura că toți clienții vor fi deserviți în cazul apariției unei probleme. Urmând aceeași metodă, am construit în 2012 a treia fabrică de producere a amestecurilor în Brăila. Fabrica a fost extinsă în 2016 pentru a putea produce 30 de tone pe zi.

 • 2011
     

  2011 - 

  În 2011, am construit propria noastră moară de măcinare a condimentelor. Deoarece am întâmpinat multe probleme legate de calitatea condimentelor deja măcinate, am decis să importăm doar condimente în forma lor naturală (plantă întreagă sau frunze) și să le măcinăm noi înșine. Am montat o instalație de măcinat foarte modernă care folosește azot lichid pentru a scădea temperatura condimentelor la -80 C înainte să fie măcinate. Prin această procedură, păstrăm cea mai mare parte de uleiuri volatile în condimentele măcinate.

 • 2010
     

  2010 - 

  În 2010, am înființat filiala noastră din Rusia, în Belgorod. Începutul a fost foarte dificil deoarece am întâmpinat numeroase probleme în relația cu autoritățiile locale și naționale. Una dintre problemele majore erau aprobările speciale de care aveam nevoie pentru fiecare produs introdus pe piața din Rusia.

 • 2008
     

  2008 - 

  În 2008, am inițiat prima noastră afacere în Ucraina, înființând ION MOS OOO în Kiev. Mai târziu în acel an, ne-am mutat compania în Kharkov pentru a fi mai aproape de marii producători din țară. Afacerea din Ucraina a prezentat o creștere stabilă în primii ani și țara a devenit a doua piață după România, în 2010.

 • 2005
     

  2005 - 

  Tot în 2005, am inaugurat filiala noastră din Chișinău, Republica Moldova. A fost un pas normal făcut într-o țară învecinată în care limba oficială este aceeași cu limba noastră. A fost important pentru că am reușit să accesăm o gamă complet nouă de gusturi, lucru care ne-a ajutat să dezvoltăm noi produse pentru întreaga piață a fostei URSS. Lucrurile pe care le-am învățat din această experiență au reprezentat baza dezvoltării noastre ulterioare.

 • 2005
     

  2005 - 

  În 2005, am început construcția primei noastre fabrici în Dragomirești pe baza propriilor noastre planuri și know how de producție. Fabrica a început să producă din 2006 și are o capacitate de producție de 40 tone pe zi.

 • 2003
     

  2003 - 

  În 2003, am construit propria noastră stație pilot pentru a putea testa ingredientele fabricate de noi in produsele din carne. Stația pilot este o fabrică de procesare a cărnii în miniatură unde putem încerca și dezvolta noi produse înainte de a le propune clienților noștri.

 • 1999
     

  1999 - 

  În 1999, am început să ne producem propriile noastre produse. Am dezvoltat primele noastre amestecuri de condimente & aditivi, amestecuri funcționale și arome de carne pentru industria de prelucrare a cărnii, sub marca ”Helmut Grun”. Dimensiunile unității de producție erau mici și producția noastră zilnică era de maximum 2 tone.

 • 1992
     

  1992 - 

  În 1992, compania noastră a început să vândă primele ingrediente (condimente, membrane și auxiliare) firmelor românești care procesează carne. În câțiva ani, compania noastră a devenit principalul distribuitor din România pentru diverse companii din domeniul ingredientelor alimentare, precum Solae (cel mai mare producător la nivel mondial de proteine din soia), Avebe (cel mai mare producător de amidon de cartofi din lume), Buddenheim (producător de fosfați), Marcel Carrageenan (producător de caragenan), Indasia (un expert de condimente din Germania), Gelita (cel mai mare producător de gelatină din lume), Veos (producător de proteină animală), Oskuda (face parte din Grupul Kalle, producător de membrane artificiale din Europa), Galactic (producător de acid lactic), ș.a.m.d.